Loading...
 

Svensson's SF-blogg

Det är klart det finns liv i rymden

Published by admin on 2008-01-30

Och precis som Trotten skriver har de andra livsformerna som finns därute säkerligen övergivit det kapitalistiska produktionssättet för länge sen. Annars får man utgå från att de inte längrre finns då de utplånat sig själv i en växthuseffektkatastrof. På samma sätt som vi är på väg att göra.

Några radikala SF-författare som beskrivit ett framtida utopiskt samhälle är bl.a. Ursula K. LeGuin? i sin serie kring Hain?. Boken om planeterna Anarres? och Urras?, The Dispossessed?, beskriver en anarkistisk utopi som kanske inte är så lyckad trots allt. I all fal inte i mina ögon. Iain M. Banks? beskriver å sin sida ett , som jag ser det, mer positivt framtida universum i sina böcker om The Culture, där den tekniska utvecklingen gjort att ett demokratiskt, lyckligt (?) och internt fredligt anarkistiskt imperium skapats.

Säkerligen finns det liv i rymden och kapitalismen är garanterat övergiven för länge sen. Men det där med Hitler är bara trams från producenterna av SF-filmen Contact. Det fanns både bild- och radiosändningar innan Hitler gick ut i etern.

Andra bloggar om: Rymden, Utomjordingar, Aliens, Vetenskap, Liv, Universum, , , , , , , , , ,


Categories

Ads

Ads